20.10.2020 | 10:56

Сьогодні своє професійне свято відзначають кухарі та кулінари.

Це, напевно, одна із «найсмачніших» професій. Уміння не лише готувати, а й подавати страви з любов’ю ­– це мистецтво! Кухар має не лише смачно нагодувати, а й задовольнити  естетичні потреби людей.

Щиро вітаємо кухарів та кулінарів зі святом! Бажаємо постійного професійного росту, цікавих ідей та позитивних відгуків вдячних клієнтів!

До речі, у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можна здобути професію кухаря, а також підтвердити результати своїх умінь шляхом неформального навчання.

Пропонуємо вашій увазі декілька позитивних історій жінок, які нещодавно шляхом неформального навчання отримали Свідоцтва державного зразка за професією «Кухар» 3 розряду.

Людмила Корольова із Тернопільщини має чималий досвід роботи в торгівлі. Проте жінка вирішила перекваліфікуватися, адже любить смачно готувати. Аби офіційно працевлаштуватися кухарем у дитсадку, пані Людмила подала заявку на підтвердження своїх знань. З направленням від Збаразької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості жінка підтвердила свої вміння у Рівненському центрі ПТО ДСЗ на базі навчально-виробничого комплексу. Упродовж 2-х днів Людмила  демонструвала теоретичну підготовку та роботу на навчальній кухні. За  процесом слідкувала кваліфікаційна комісія . Екзаменаційна робота кухаря – суп овочевий з бобовими, рибні биточки, картопляне пюре, м’ясні пельмені, сирна запіканка виготовлені якісно, з дотриманням вимог і рецептур. Саме такі – безпечні, смачні та красиво презентовані страви будуть радувати  дітлахів.

Ксенія Демчук із м. Костопіль Рівненської області до декретної відпустки працювала в лісовому господарстві, згодом спробувала себе кухарем в одному з місцевих кафе. Жінка відповідально ставилася до свого майбутнього та подала до Рівного заяву на офіційне оцінювання кухарських вмінь. Навчальний заклад Державної служби зайнятості провів атестацію жінки. Поза сумнівом, великий досвід пані Ксенії дозволив показати себе справжнім професіоналом. Теоретичні і практичні знання – яскраве підтвердження професійності. Суп з домашньою локшиною, м’ясний рулет із цибулею і яйцем, смажена картопля, вареники з м’ясом, налисники з сиром – чудове меню для здорового харчування берестовецьких дітей! Саме такого кухаря вже запросили на роботу до тамтешнього дитячого садка.

Свідоцтва державного зразка за професією «Кухар» 3 розряду, вручені старшим майстром Рівненського центру ПТО ДСЗ Оленою Хоміною, – чудове офіційне підтвердження здібностей та вмінь працівниць, які обрали цікаву і відповідальну справу!