12.10.2020 | 11:12

На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершила навчання група слухачів за професією «Бармен». Упродовж п’яти місяців із зовсім не досвідчених робітних Рівного, Гощанщини, Кореччини та Рівненського району  педагоги «кували» спритних, ініціативних та професійних господарів бару. Виробниче навчання відбувалося безпосередньо на навчальному барі ресторанного комплексу відділення.

Методист Центру Наталія Місюра наголосила на тому, що для навчання майбутніх барменів є найсучасніше обладнання: льодогенератор, міксер для молочних коктейлів, екстрактори, професійний кавовий апарат, льодоподрібнювач, апарат для приготування кави по-східному, блендер, барний комбайн, змішувачі, шейкери, пітчер для збивання молока, мадлер, сквізер,  джигер-прес для цитрусових, бокал для айріш кави та компоненти і гарніри. Поза сумнівом, така потужна матеріальна база дозволяє слухачам здобути міцні знання і навички та адаптуватися до сучасного робочого місця. А тісні комунікації із педагогами, майбутніми колегами та роботодавцями сприяють вихованню важливих рис – врівноваженості, пильності, ввічливості та відкритості.

Барна стійка – виняткова локація, за якою народжуються особливий настрій, невимушена бесіда та відступають буденні тривоги. Кваліфікований бармен відмінно знається на асортименті напоїв, вміє приготувати вишуканий коктейль, дбає про ефектну презентацію та дарує присмак, який надовго зберігатиме чудові миті насолоди...

Професія бармена не схожа на жодну іншу! У невеличкому келихові духмяного напою професійний бармен змішає для вас вишукані смаки та обов’язково запевнить, що все буде добре.  Саме таких барменів прагнуть отримати роботодавці, адже вони дбатимуть про імідж закладу та приваблюватимуть нових відвідувачів. Майстер виробничого навчання Іванна Опалько щиро тішиться: «Приємно, що багатьом із випускників вже запропонували роботу. Так, Анастасія Гапончак працевлаштована в кав‘ярні «Dream coffee», Наталія Балабат працюватиме у РОК «Підкова». Роздумує над пропозиціями роботи і Едуард Фесюк».

На державній кваліфікаційній атестації  бармени впевнено продемонстрували свої кращі вміння. Теоретичні знання плюс цікаві якісні кваліфікаційні роботи дають усі підстави пишатися випускниками та вітати заклади із кваліфікованим поповненням!